Tubtainer, Hottub-waterzuivering met verwarming

Meer plezier van je hottub! Helemaal compleet in box met timer, CE-gekeurd en Plug&Play

Uitstekende waterzuivering voor de hottub
De tubtainer is een waterzuiveringssysteem in een metalen kist. De metalen kist heeft een neutrale grijze coating. Je kunt de tubtainer gewoon buiten naast uw hottub laten staan, maar je kan er ook voor kiezen om hem weg te zetten in de schuur.

Waterzuivering voor een hottub is erg belangrijk. Door de hoge temperaturen van de hottub heb je meer last van huidvet in het water. Het water wordt met de tubtainer gezuiverd door een Cartridge lamellenfilter. Deze filter is zeer geschikt voor het filteren van hottubs. Beter dan een normale zandfilter.

Behoud de temperatuur van het water met de ingebouwde heater
Als je een houtgestookte hottub hebt, dan is het soms lastig om deze op de juiste temperatuur te houden. Door de ingebouwde heater kan je de hottub elektrisch op temperatuur houden. De elektrische hottub verwarming slaat pas aan als het water onder de ingestelde temperatuur komt. Je kunt dus snel houtgestookt de hottub op temperatuur verwarmen en daarna houdt de 2kW heater je hottub heerlijk op temperatuur.

Op de tubtainer zit een display waar je de temperatuur kunt instellen. Op de display wordt ook de huidige temperatuur getoond. De hottub waterzuivering kun je ook regelen via het display. Je kan namelijk het aantal uren per dag instellen waarin het water automatisch wordt gezuiverd. Als wij alleen het hottubwater willen zuiveren, dan stel ik de timer zo in dat hij automatisch een aantal uur gaat filteren, ik doe dit op het warmste moment van de dag, zodat de hottub het minste afkoelt.

Hottub-waterzuivering met heater
Een goede waterzuivering is een gemak op elke houtgestookte hottub. Deze unieke waterzuivering is speciaal voor de hottub ontwikkeld; plug&play, 1 stekker, voorzien van timer, vorstbeveiliging en een 2kW-heater die je mag maar niet hoeft te gebruiken.

Met de tubtainer wordt het water goed gezuiverd en met de ingebouwde 2kW-heater kan je niet alleen je hottub op temperatuur houden, maar wordt ook door de ingebouwde vorstbeveiliging voor hottub en filterpomp voorkomen dat het water bevriest.

Als je je Cerdic-hottub snel houtgestookt opwarmt, kan je met deze hottub-waterzuivering met verwarming je water daarna fijn elektrisch op temperatuur houden. Ook kan je in de zomermaanden de temperatuur instellen op bijvoorbeeld + 21°C zodat je met ons wisselende weer altijd heerlijk kunt plonsen of afkoelen. De verwarming slaat alleen aan als het water onder de ingestelde temperatuur komt.

Via het display kan je niet alleen de temperatuur instellen en de verwarming aanzetten, je kan ook de temperatuur van de hottub aflezen en de timer instellen zodat je bijvoorbeeld alleen de waterzuivering een aantal uren per dag automatisch kan laten werken.

In de winterperiode is een vorstbeveiliging zeer belangrijk
De Tubtainer-filter voor hottubs heeft ingebouwde temperatuursensoren, die de buiten- en watertemperatuur meten. Als de buitentemperatuur lager dan 8°C wordt, en de temperatuur van het inkomende water lager is dan 6°C, dan gaat de tubtainer automatisch aan en houdt het hottubwater op 6°C. Je hoeft je timer niet anders in te stellen, alles gaat automatisch en wordt gemeten door de ingebouwde sensoren.

De Cerdic Tubtainer is helemaal compleet en compact gebouwd in een box met neutrale grijze coating. Het cartridge lamellenfilter filtert het huidvet – waar je door de hogere watertemperatuur bij een hottub meer last van hebt dan bij een zwembad – beter uit het hottubwater dan een zandfilter.

De Cerdic Tubtainer is compact gebouwd in een metalen kist met coating en eenvoudig te bedienen via het display. De filterbox kan gewoon buiten staan maar als je wilt kan je er altijd een extra kistje omheen bouwen of hem iets verder weg zetten in de schuur.

Wij adviseren meteen een tweede vervangfilter aan te schaffen, dan kun je namelijk het vuile filter schoonmaken en laten drogen, en meteen de andere filter terugplaatsen.

De aansluitset voor Cerdic kunststoffen hottubs en de aansluitset voor universele en houten hottubs is bij aankoop van de Tubtainer verkrijgbaar. Je kunt dit eenvoudig hierboven selecteren.

Vind je het een dilemma om deze unieke waterzuivering met vorstbeveiliging en 2kW- heater zelf te installeren op jouw hottub? Je kunt een beroep doen op onze servicedienst, wij kunnen samen met jou de tubtainer plaatsen voor je Cerdic hottub, je Cerdic Tobbe hottub of universele hottub. Vraag gerust een prijsopgave aan.

Technische details:

 • CE-gekeurd
 • Afmetingen: 60 x 41 x 65cm
 • Gewicht: 31kg
 • IP klasse : IP X4
 • Pomp: 190 Watt
 • Heater: 2000 Watt
 • Voeding: 230V – 50Hz
 • Stroomgroep: minimaal 10A
 • Geschikt voor baden tot 3000 liter
 • Waterflow : 4,8 M3 per uur.
 • Maximale druk: 3.45 bar (50PSI)
 • Buitentemperatuursensor ingebouwd, watertemperatuursensor ingebouwd.

Wordt geleverd met:

 • 2x kogelkraan met slangtules 38mm

Plus- en minpunten

 • Plug & Play en CE gekeurd
 • Zuivert beter als een zandfilter
 • Minder stroomverbruik om te filteren
 • Timer instelbaar
 • Hybrid te gebruiken
 • Compleet elektrisch te gebruiken
 • Vorstbeveiliging
 • In metalen box voor buiten te staan

Eenvoudige installatie
De all-in-one tubtainer hottub waterzuivering is al compleet gemonteerd in de metalen box. Je hoeft dus niets meer te monteren. Een zandfilter daarentegen dien je zelf compleet te monteren. Bij de tubtainer hoef je alleen de slangklemmen in de box te controleren, je draait de twee bijgeleverde kogelkranen aan de buitenzijde erop, stekker er in en klaar.

Hierna is het mogelijk om naar wens het display in te stellen, zoals: de tijd en de gewenste temperatuur.

Hottub waterzuivering aansluiten
Om de tubtainer aan te sluiten op de hottub, heb je een aansluitset nodig. Je hebt bij een kunststof hottub een Cerdic Hottub aansluitset nodig en bij een houten hottub of een andere kunststof hottub, een universele aansluit set. Bij aankoop van de tubtainer, kan je deze aanschaffen tegen een gereduceerd tarief.

Ook de authentieke houten Red Cedar Tobbe van Cerdic worden door ons nu standaard geleverd met deze ideale waterzuivering als je kiest voor het Tobbe gemakspakket zonder meerprijs.

Waterzuiveringsfilter vervangen
Eens in de zoveel tijd moet je het filter van de hottub schoonmaken. Je moet dan het filter uit de tubtainer halen, hem schoonmaken en laten drogen, want als de filter droogt gaan ook de water bacteriën dood. In de tussentijd kan je dus niet genieten van een heerlijk avondje in de hottub.

Om dit te voorkomen raden we aan om een extra filter aan te schaffen. Deze extra filter kan je plaatsen in de tubtainer, terwijl de andere droogt.

Voordelen van de tubtainer
De tubtainer heeft vele voordelen naast de waterzuivering en het elektrisch op temperatuur houden van het water.

Automatische vorstbeveiliging voor hottubs
Er blijft altijd wat water in de filterpomp zitten of in de buizen. In de winterperiode kan water bevriezen. Als dit gebeurt kunnen de onderdelen van de hottub en de waterzuiveringspomp kapot gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

De tubtainer heeft een vorstbeveiliging. Is de buiten-temperatuur 8°C, dan gaat deze filter in werking om de watertemperatuur te meten. Is het water kouder dan 3°C, dan gaat de heater in het systeem, het water verwarmen tot 6°C, zodat en de Tubtainer en het bad niet kapot vriezen. Je hoeft niets in te stellen, dit gaat helemaal automatisch.

Weinig stroomverbruik
Waarom zou je veel stroom verbruiken om het water te zuiveren, terwijl het water verversen net zo makkelijk is? Zeker bij de Cerdic hottub is het water verversen zeer snel gedaan. Toch valt het stroomverbruik heel erg mee. En als je eenmaal de tubtainer gebruikt, kan je niet meer zonder.

De filter verbruikt 190 watt, maar met de timer laat je hem dus maar een aantal uurtjes draaien, dit is veel goedkoper in stroomverbruik dan bij een gemiddelde zandfilter van 250 watt zonder timer.

Verder kan deze waterzuivering, met elektrische bijverwarming, eenvoudig op de meeste bestaande buitenstopcontacten ingeplugd worden. Je hoeft dus geen aparte stroomgroep aan te leggen. Als de Tubtainer filterpomp en de heater aanstaan verbruikt hij nog geen 2.2 kilowatt!

Contact

The Cerdic Company BV
Torenallee 45 - SWA 5.027
5617 BA EINDHOVEN

E Info@cerdic.nl

Openingstijden

Voorlopig enkel op afspraak.